Studium Generale lezing ‘waanzinnige plannen’

Het idee voor ‘Waanzinnige plannen‘ ‘En hoe deze te realiseren’ is ontstaan na een workshop bij een groot evenement in Drenthe. Auteur Marcel van Driel gaf op donderdagmiddag 17 oktober 2013 een lezing over zijn boek, georganiseerd door Studium Generale. Zijn definitie van een waanzinnig plan is:

  • een plan dat inspireert
  • je ziet er tegenop

Vele mensen hebben ‘ooit’ dromen. Het voornaamste wat mensen tegenhoudt zijn angsten, de vrees voor het onbekende. Daarnaast spelen tijd, geld en gedachten als ‘kan niet’ en ‘ik kan het niet’ een rol. Om een droom of doel te bereiken, wordt ‘reverse engineering’ gebruikt. De oorsprong van het product wordt stap voor stap ontleden. Het doel visualiseren helpt om het concreter te maken. Een goed plan bevat mijlpalen om de omvang behapbaar te maken. Een plan wordt verbeterd door het voor te leggen aan anderen, en onderbouwde kritiek op te nemen.

Bij de lezing werd aan het publiek gevraagd om je eigen droom aan de persoon naast je te vertellen. Enkele mensen deelden hun droom met het publiek: ‘een marathon lopen’, ‘een klimplant aan het Groninger forum laten groeien’, ‘naar Griekenland zeilen’, ‘een nieuw product uitbrengen’. Hopelijk komen alle dromen uit.

Waanzinnigeplannen3D-klein
bron: http://www.waanzinnigeplannen.nl/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s