Studium Generale lezing ‘waanzinnige plannen’

Het idee voor ‘Waanzinnige plannen‘ ‘En hoe deze te realiseren’ is ontstaan na een workshop bij een groot evenement in Drenthe. Auteur Marcel van Driel gaf op donderdagmiddag 17 oktober 2013 een lezing over zijn boek, georganiseerd door Studium Generale. Zijn definitie van een waanzinnig plan is:

  • een plan dat inspireert
  • je ziet er tegenop

Vele mensen hebben ‘ooit’ dromen. Het voornaamste wat mensen tegenhoudt zijn angsten, de vrees voor het onbekende. Daarnaast spelen tijd, geld en gedachten als ‘kan niet’ en ‘ik kan het niet’ een rol. Om een droom of doel te bereiken, wordt ‘reverse engineering’ gebruikt. De oorsprong van het product wordt stap voor stap ontleden. Het doel visualiseren helpt om het concreter te maken. Een goed plan bevat mijlpalen om de omvang behapbaar te maken. Een plan wordt verbeterd door het voor te leggen aan anderen, en onderbouwde kritiek op te nemen.

Bij de lezing werd aan het publiek gevraagd om je eigen droom aan de persoon naast je te vertellen. Enkele mensen deelden hun droom met het publiek: ‘een marathon lopen’, ‘een klimplant aan het Groninger forum laten groeien’, ‘naar Griekenland zeilen’, ‘een nieuw product uitbrengen’. Hopelijk komen alle dromen uit.

Waanzinnigeplannen3D-klein
bron: http://www.waanzinnigeplannen.nl/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.