HBO-I Job Event 2013 R’dam

Op dit job event een aantal workshops bezocht, en natuurlijk genetwerkt.
De eerste workshop werd gegeven door Jeroen Bijl van de Rabobank. In deze workshop heeft hij uitgelegd hoe het continuity management van de Rabobank is ingericht. Een disruptie moet binnen vijf minuten (norm) gemeld worden, en binnen twintig minuten moet een calamiteiten managements team (CMT) samengesteld zijn. Het CMT stuurt de werkteams aan. Op de vraag wat hij het leukste vindt van zijn baan antwoordde hij: “De afwisseling tussen rennen en stilstaan”.

De tweede workshop werd gegeven door de Universiteit van Amsterdam. Twee specifieke vereisten die aan academische studenten worden gesteld zijn 1. nieuwschierigheid en 2. zelfstandigheid. Er werd veel verteld over het verschil in theorie en werkwijze tussen het HBO en de uni. Erg interessant. Alleen de top 5% hbo’ers worden toegelaten; dit zijn de studenten met gemiddeld een 7 of hoger.

De derde workshop werd gegeven door EY. Deze workshop was vrij zakelijk, en behandelde de bekende algemene informatie over EY.

Op het laatst was de prijsuitreiking en de borrel. Er werden vier iPads weggegeven onder de deelnemers. In de trein terug heb ik de wervingsfolders doorgenomen. Volgend jaar weer?

Brpm"http://www.hboictjobevent.nl
Brpm”http://www.hboictjobevent.nl
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.